Vendégfogadási tájékoztató május 3-tól

 

Kedves Vendégeink!

Szállodánk a mindenkor érvényes Kormányrendeletek szerint fogadja vendégeit.

Jelenleg a 2021.04.30-tól érvényes 194/2021 Korm. rendelet értelmében a következő szabályoknak megfelelően:

 

 1. Vendégek fogadása

 

 1. Üzleti-, gazdasági- és oktatási céllal érkező vendégek védettségi igazolvány nélkül is fogadhatóak. Ez esetben érkezéskor a recepción található, törvényben előírt üzleti nyilatkozatot kell kitölteniük és aláírniuk. A védettségi igazolvánnyal rendelkező üzleti-, gazdasági- és oktatási céllal érkező vendégeknek nem kell kitölteni az üzleti célú törvényi nyilatkozatot
     
 2. Szabadidős céllal érkező vendégeknek csak a védettségi igazolvány felmutatásával nyújtható szállodai-, éttermi- és wellness szolgáltatás. A védettségi igazolvány mellé az azonosítás érdekében fényképes igazolvány felmutatása szükséges, mely előírás szerint lehet személy igazolvány, útlevél, jogosítvány.
   
 3. 18 év alatti vendégek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személyek kíséretében tartózkodhatnak a szálloda területén és vehetnek igénybe szolgáltatást. Amennyiben a 18 év alatti életkor egyértelmű, azt nem szükséges ellenőrizni, amennyiben nem, akkor fényképes igazolvánnyal szükséges igazolni, mely előírás szerint lehet személy igazolvány, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány.

 4. 18 év alatti vendég üzleti célú külföldi vendéggel jöhet, amennyiben a vendég az üzleti nyilatkozaton lenyilatkozza, hogy ő a gyermek törvényes képviselője és nem tudja másképp megoldani a gyermek felügyeletét

 5. Külföldi védettségi igazolvány azokból az országokból érkező vendég esetében elfogadható, mely országok a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló KKM rendeletben szerepelnek, ez megtalálható a kormány.hu, vagy njt.hu oldalon.

 

 1. Vendégek szállodán belüli tartózkodása

 

 1. A szálloda hallban korlátozás nélkül, védettségi igazolvány felmutatása nélkül tartózkodhat vendég
 2. A  Drinkbár teraszon  korlátozás nélkül, azaz védettségi igazolvány felmutatása nélkül tartózkodhat vendég
 3. A Drinkbár  és az  Étterem területén:

- az üzleti vendég védettségi igazolvány nélkül is tartózkodhat

 • a szabadidős vendég csak védettségi igazolvánnyal tartózkodhat
  • 18 év alatti személy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személyek kíséretében tartózkodhatnak és vehetnek igénybe bármilyen szolgáltatást.
 • bármely nem szállodai vendég is csak védettségi igazolvány felmutatásával tartózkodhat
 1. Wellness részleg

Csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy tartózkodhat – ez az ületi vendégek esetében is fennáll.  

 

 1. Védettségi igazolvány

A rendelet értelmében a magyar és azon külföldi védettségi igazolások fogadhatóak el, mely   országok a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló KKM rendeletben    szerepelnek, ez megtalálható a kormány.hu, vagy njt.hu oldalon. A védettségi igazolvány csak arcképes igazolvánnyal együtt érvényes, mely lehet személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél. 2 féle magyar  védettségi igazolvány létezik: az egyik tartalmaz lejárati határidőt, a másik nem.  Amennyiben szerepel a védettségi igazolványon lejárati határidő, az is ellenőrzésre kerül.

 

 1. Maszk használat – Vendégek

 

 1. Védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek nem kötelező a maszk használat

a szálloda egész területén (étterem, drinkbár, wellness) de amennyiben a vendég szeretné,

használhatja

 1. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező üzleti vendégnek kötelező a  maszkhasználat a szálloda területén
 2. A Drinkbár terasz területén nem kötelező a maszk használat

 

 1. Maszk használat – Dolgozók

 

Szállodánk valamennyi dolgozója maszkot visel a vendégek kiszolgálása közben

 

 1. Rendezvények

 

Rendezvények tartása tilos. Családi és magánrendezvények 10 fő alatt tarthatóak. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg. Ha a házasságkötés után a násznép az étteremben étkezik, az már nem családi esemény, hanem fogyasztás. 10 fő korlátozás figyelmen kívül hagyható. Lakodalom (tánccal, programmal, stb.) nem tartható. Zenés, táncos est nem tartható. Élő háttérzeneszolgáltatás megengedett az étteremben, szállodában.

 

A járvány mielőbbi leküzdése és a biztonságos pihenés érdekében köszönjük minden kedves Vendégünk együttműködését!

 Részletes Higiéniai és biztonsági Covid-19 Protokollunk itt letöltehető.


Hotel Lycium**** Debrecen