Programok

Bródy János – A Human Rights 70. évfordulója tiszteletére

Kölcsey Központ Nagyterem
október 7
Időpont: 19:00 - 21:30
Az elmúlt évtizedekben Bródy János dalaival és fellépéseivel bizonyította, hogy hűséges maradt hajdani önmagához, és a politikai forgószínpad állásától függetlenül ma is következetesen kiáll a humanista szemlélet és a polgári szabadságjogok mellett.

Royal Opera House | DON GIOVANNI

Apolló mozi, Kertész Mihály-terem
október 8
Időpont: 19:45 - 23:15
A Royal Opera új évadja Mozart magával ragadó mesterművével kezdődik, amelyben megismerhetjük Don Giovannit és a nőket, akiket elcsábít, majd a keserű bosszút, amely elől ő sem menekülhet.

Zorán

Kölcsey Központ Nagyterem
október 14
Időpont: 19:00 - 21:30
Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep.

Üres az életem, ha a zene nincs mellettem | Góbé zenekar koncertje

Kölcsey Központ Nagyterem
október 19
Időpont: 18:00 - 19:00
A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel.

Royal Opera House | DON PASQUALE

október 24 • 20:30 - 23:00
Apolló mozi, Kertész Mihály-terem
Donizetti klasszikusának új produkciójában a világhírű walesi basszbariton, Bryn Terfel alakítja a főszerepet.

Síp és lant – tisztelet Arisztotelésznek | Berecz András és barátai estje

november 11 • 19:00 - 20:30
Kölcsey Központ Nagyterem
Berecz András 2019 tavaszán debütált új műsora az ógörög írott műveltségből és az újgörög népművészetből merítve a mese, a muzsika és a tánc nyelvén beszél isteni harmóniáról és emberi ösztönökről, miközben kiderül az is, hogy napjaink értékvesztett világában miért érdemes az európai kultúra bölcsőjéhez visszanyúlni.

Royal Opera House | CONCERTO / ENIGMA VARIÁCIÓK / RAYMONDA III. felvonás

november 5 • 20:15 - 23:15
Apolló mozi, Kertész Mihály-terem
Ez a különleges balett triptichon hűen reprezentálja a Royal Ballet világszínvonalú társulatának sokszínűségét, Marius Petipa és Rudolf Nurejev klasszikusaitól kezdve a társulat saját koreográfusainak munkáiig, amelyek világszerte ismertté tették a brit balettművészetet.

Nagyerdei Szabadtéri Játékok

május 1 - szeptember 17.
A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2019-es évada ismét az ország legszínvonalasabb művészeti produkcióival várja kedves nézőit, a műfajok lehető legszélesebb palettájáról válogatva.