Programok

Táncos Majális és Hajdúsági Kézműves Sörök Mustrája

május 1. 10.00
Évadnyitó a Szabadtérin! A tavasz örömünnepén újra Táncos Majálissal nyitjuk a szabadtéri szezont. A természet megújulásának szimbóluma a feldíszített májusfa, amely körül 14 órától tánckavalkád kezdődik. Színpadra lép Debrecen majd mindegyik néptáncegyüttese, tánciskolája, mozgásművészeti csoportja, művészeti iskolája, de bemutatkoznak az új tánc- és mozgásművészeti irányzatok képviselői is. A Békás-tó mellett 10 órától szórakoztató térzene, kézműves játszóház és enni-innivaló finomságok várják a közönséget. Közkívánatra ismét megrendezzük a Hajdúsági Kézműves Sörök Mustráját: csapra verjük a megye sörfőzdéinek (Hajdúsági Serfőzde, Hajdúböszörmény; Bocskai Freedom, Hajdúnánás; Mianyánk Kézműves Sörfőzde, Debrecen és Debreczeni Sörfőzde, Debrecen) és egy meghívott vendég, a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde söreit.

Máté Bence természetfotó kiállítása

április 4 • 18:45 - április 28 • 00:00
Első vidéki városként Debrecen ad otthont a valaha volt legnagyobb kültéri fotókiállításnak, ahol csúcsminőségű felületeken láthatjuk a világ egyik legismertebb természetfotósa képeit. Máté Bence egészen fiatalon, Magyarországon készült fotóival robbant be a világversenyek egzotikus tájakon készült felvételei közé.
623 db hátulról megvilágított fotó, 333 négyzetméter üvegfelület, 70 000 db ledlámpa (24 000 W teljesítmény)

A bűn paradoxona, avagy az Apokalipszis magányos lovasai

április 18. 19:00 - 21:00
Csokonai Nemzeti Színház
Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés, valamint Gilbert K. Chesterton Mr. Pond paradoxona című művei nyomán.

A kortárs ukrán-orosz színház egyik legkülönlegesebb, legfilozofikusabb alkotója a drámaíróként, rendezőként, színházteoretikusként ismert Klim, azaz Volodimir Klimenko. E sajátosan költői atmoszférájú darabjában két kiemelkedő író, G. K. Chesterton illetve Fjodor Dosztojevszkij egy-egy kultikus szereplőjét ütközteti abszurd, szinte már szürreális helyzetben.

Válogatott történetek - Mogács Dániel önálló estje

április 18. 19.00
Dumaszínház, Debrecen - Lovarda

A mi bolygónk – A Föld napjai az Agórában

április 18-20.
A mi bolygónk – A Föld napjai az Agórában
A közelgő Föld napja alkalmából az Agóra három napon át speciális előadásokkal és izgalmas ismeretterjesztő foglalkozásokkal várja a látogatókat. Az élményközpont ezen a három napon rendkívüli nyitvatartással, 10-től 18 óráig tart nyitva. A programokon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

Húsvét a Kerekerdő Élményparkban

április 19 - 22.
Húsvétolj Te is a debreceni Kerekerdő Élményparkban! Kicsit kiszakadva a hétköznapi rohanásból vezessen a te térképed is hozzánk, a csodák KEREK erdejébe! Rengeteg új attrakciót és számos kikapcsolódási lehetőséget kínálunk korlátlan karszalagjainknak köszönhetően mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

Moby Dick koncert

április 19. 20.00
Roncsbár
Az új album lemezelőzetes koncertje Debrecenben!

Vértelen vadászat – Máté Bence vetítéses előadása

április 20 • 18:00 - 19:00
Mi történt a piros zsigulis sráccal, aki tíz éve „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum csatornán? Miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, aki a BBC fotós pályázat összes ranglistáján első helyen áll. Ő az egyetlen, aki ifjúsági és felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oscarjaként számon tartott fődíjat. Az előadás kivételes lehetőség arra, hogy személyesen is megismerkedhessünk ezzel a végtelenül rokonszenves fiatalemberrel, és elképesztő akciófotóin keresztül rácsodálkozzunk a páratlanul gazdag vadvilágra.