Programok

Debrecen Eye

2019 november 23 • 12:00 - 2020 január 6 • 21:00 Kossuth tér
Az adventi forgatag idén is kiegészül a 45 méter magas óriáskerékkel – a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére. A monumentális szerkezet a teljes adventi időszakban a kíváncsiskodók rendelkezésére áll.

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 11.00–21.00
Péntek: 11.00–22.00
Szombat: 10.00–22.00
Vasárnap: 10.00–21.00

Programok az Agora Tudományos Élményközpontban

A fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a csillagászat is számtalan izgalmas témájával ismerkedhetsz meg minden nap az Agórában.

Az élményközpontban hétköznapokon 14, 15 és 16 órakor, hétvégén pedig fél 11-től és 11 órától 16 óráig óránként ismeretterjesztő program kezdődik. Válaszd ki, melyik kérdéskör érdekel a legjobban!

Anyag. DNM nyitónap - MODEM

november 23. MODEM
A digitális generáció számára rendkívül izgalmas újrafelfedezésről beszélhetünk, újra alkalmazásba vett analóg/manuális eszközök előtérbe kerüléséről, amelyek csupán pár évtizede tűntek el a történelem süllyesztőgödrében. De vajon a kortárs művészek digitális nemzedékének megváltozott-e a viszonya az újrafelfedezett analóghoz és matériához, vagy azok, akik megélték a digitális váltást, hasonlóan viszonyulnak ahhoz, mint az azelőtti korok képviselői?

Majka és a 100 Tagú Cigányzenekar

november 23 • 20:00
Kölcsey Központ Nagyterem
Az ózdi fenegyerek, és a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar közös koncertje.

Debreceni Adventi Vásár

november 23 • 09:00 - december 23 • 21:00
A Kossuth téren és a Piac utcán idén is megnyitja kapuit a Debreceni Adventi Vásár. November 23-án 16 órától a régmúltat idézve pásztorok, juhászok, gulyások, csikósok felvonulásával, kisbírók, vásári kikiáltók hívogatásával és a Kelet Brass Band koncertjével kezdetét veszi az ünnepi forgatag.

Vendéglátósok és vásárosok sokasága várja a karácsonyra készülőket kézművestermékeikkel, szívmelengető finomságokkal hétköznapokon 12 és 20 óra, szombat–vasárnap pedig 9 és 21 óra között.

Menjünk Mi is Betlehembe!

november 30 • 17:00 - december 22 • 20:00 Régi Városháza
Az udvarba vezető árkádok alatt a hagyományoknak megfelelően a Galibás csoportok kis karácsonyfái fogadják a betérőket, amelyek idén kiegészülnek Debrecenhez kötődő külföldi városok karácsonyi üzenetével díszített karácsonyfával. A belső udvar pedig betlehemi élőképpé alakul a Debreceni Állat- és Növénykert közreműködésével.

Óriás Kalendárium

december 1 • 18:00 - december 22 • 19:00 Kossuth tér
A Kossuth téri színpad idén minden korábbinál látványosabb lesz. A vasárnapi gyertyagyújtások mellett a hétköznapokon is tartogat meglepetéseket. A várakozás napjaiban az adventi kalendárium segít eligazodni, mely egy fontos üzenetet is hordoz: az évnek ez a szakasza arra is alkalmas, hogy felfigyeljünk azokra az értékekre, amelyeket olykor magától értetődőnek veszünk. E gondolat jegyében advent minden napján kinyílik majd egy-egy ablak a kalendáriumon, hogy Debrecen városrészeinek közösségei megajándékozzák azokat a tagjaikat, akik nehéz körülmények között, hétköznapi hősökként élik mindennapjaikat, és helytállnak családjukért, társaikért. A naptárnyitásokat javarészt helyi, illetve környékbeli zenei formációk műsorai kísérik, műfajok és hangulatok, üzenetek és gondolatok sokaságát felvonultatva.

Úton… – Áldás és fény

december 1 • 16:45 - 18:00 Kossuth tér
16.45 Régi Városháza – Kossuth tér
Énekes hagyományőrzők vonulása
17.00 Kossuth tér - Adventi gondolatok és ünnepi térjáték
Az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, a Kuckó Művésztanya, a Debreceni Népi Együttes és a Lautitia Kóruscsalád közreműködésével, vendégünk Francesca Provvisionato énekművész, Gulyás Botond, a Lautitia Kóruscsalád tagja és Erdős-Tóth Fruzsina.
Dr. Papp László polgármester úr köszöntője előtt hangzik el Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Dr. Fekete Károly református püspök adventi üzenete és közös imádsága, melyet az első gyertyagyújtás követ. A városi díszkivilágítás felkapcsolása.
18.00 Kossuth tér - Óriáskalendárium
18.00 Református Nagytemplom - Adventi Találkozások
G. F. Hӓndel: Messiás (keresztmetszet) – a DE Zeneművészeti Karának előadása