Programok

XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó

17.00 Kossuth tér
A XXVIII. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA
Betlehemes csoportok bemutatói
A betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint természetesen az anyaországból érkeznek. A központi rendezvénnyel párhuzamosan több mint húsz debreceni külső helyszínen és néhány Debrecen környéki településen lépnek
fel a játszók.
december 7 • 17:00 - 19:00
18.00 Kossuth tér
MUZSIKÁL A FLASKA BANDA

december 8. szombat
9.00–20.00 a DMK Belvárosi Közösségi Háza
BETLEHEMES CSOPORTOK BEMUTATÓI

16.00 Kossuth tér
BETLEHEMES CSOPORTOK BEMUTATÓI

21.00 a DMK Belvárosi Közösségi Háza
ZÁRÓÜNNEPSÉG: Molnár Miklós, Mester László és Pénzes Géza muzsikál, Bárdosi Ildikó énekel

GOSPEL KARÁCSONY

a New Direction Gospel Choir koncertje /Tennessee, USA/
december 5. 19:00 Kölcsey Központ
Ezen az estén a Kölcsey Központ Nagytermét elárasztja a felszabadult, önfeledt zenélés. Először látogat Magyarországra a Tennessee Állami Gospel Kórus, a debreceni közönség elsőként lehet részese ennek a páratlan közösségi élménynek.

KORI-CSÚSZKA  műlapos korcsolyapálya a város főterén

december 5. 15:00 Kossuth tér
A Mikulás és a Continental ajándékaként a Kossuth téren minden nap egy 200 m2-es műlapos korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is nyílik lehetőség. A korcsolyapályán egyszerre maximum 50 gyermek tartózkodhat!

JOULUPUKKI DEBRECENBEN!  az igazi finn Mikulás a cívisvárosba látogat

december 5. 15:00 Kossuth tér
A Mikulás, azaz Joulupukki, ahogy a finn gyermekek hívják őt, a messzi lappföldi városból Rovaniemiből látogat el hozzánk. Az ünnep közeledtével a piros palástos nagyszakállú már olvassa a leveleket, amit a világ minden tájáról küldtek neki a gyermekek, közben szorgos manói, a joulutonttuk az ajándékok elkészítésével foglalatoskodnak.

ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

„És lám, a csillag, melyet napkeleten láttak, előttük haladt…”
december 2. 16:00 Kossuth tér
Dr. Papp László polgármester úr köszöntője után a városi díszkivilágítás fényében hangzik el Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek–metropolita és Derencsényi István református lelkészi főjegyző adventi üzenete, majd meggyújtjuk az első gyertyát.

BUDAPEST BÁR  koncert

december 1. 19:00 Kölcsey Központ
A Budapest Bár-koncertekben az a jó, hogy mindig más élményt nyújtanak. A zenekar tengernyi dalból válogat egy-egy koncertre, a fellépő énekesektől függően más-más a repertoár, sőt, a zenekar is rendszerint meglepi valamivel a közönséget. Ezúttal a Farkas Róbert vezette zenekar, valamint Behumi Dóri, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Szűcs Krisztián és Tóth Vera lép fel.

ANGYALLIGET - nyitott városháza

december 1. - december 23. Régi Városháza
Az Angyalliget felé vezető utat a Városháza előtt álló két „édes házikó” mutatja, a Debreceni Mézeskalács Háza és a Debreceni Cukrászok Háza. Belépve az udvarra az Angyalliget Alapítvány autista fiataljainak keze munkáját dicsérő angyalok fogadnak. Idén a Galiba Gyermekfesztivál csoportjainak kiskarácsonyfái mellé Debrecen településrészeinek nagykarácsonyfái is beköltöznek az udvarba.

DEBRECEN EYE  45 méter magas óráskerék Debrecenben

november 23. - január 6. Kossuth tér
A tavalyi, nagy sikert aratott 33 méteres óriáskerék után, idén Debrecenben debütál a világ legnagyobb mobil zárt gondolás szerkezete, amelyről 45 méter magasból láthatják a belvárost a kalandvágyók. Az óriáskerék a Schaeffler támogatásával egyenesen Németországból utazott a cívisvárosba. (Fotó: Derencsényi István)