Látnivalók

Debreceni Egyetem

A Református Kollégium alapjaiból nőtt ki a 2012-ben 100 éves jubileumát ünneplő Debreceni Egyetem. A nemzetközileg is elismert és népszerű egyetem az ország 5 kutató egyetemének egyike, több mint 30 000 hallgatóval.

Nagyerdő

A Nagyerdő alig ötpercnyi távolságra a belvárostól százéves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget. A teljesen megújult Nagyerdei Parkban hangulatos sétányok, látványos attrakciók várják a látogatókat, többek között a ködszínház és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad. További látnivalók: Békás-tó, Medgyessy-sétány, Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, Botanikus Kert, Agóra Tudományos Élményközpont, Nagyerdei Víztorony, Aquaticum SPA.

Aquaticum SPA

Az Aquaticum Spa a megújult Nagyerdő szívében várja vendégeit komplex szolgáltatást kínálva. A szaunavilággal bővült termálfürdő, fedett mediterrán élményfürdő, szaunavilág, gyógyászati részleg, wellness-sziget és thai masszázscentrum biztosítja a kikapcsolódást.

A termálfürdőben minősített gyógyvíz, valamint 40-féle kezelés segíti elő a vendégek gyógyulását - a közeli orvostudományi centrum szakmai hátterével.

Hortobágy

Debrecenbe érkezve nem csak az ország második legnagyobb városát ismerheti meg a látogató, hanem Közép-Európa legnagyobb egybefüggő füves pusztáját, a 36 km-re fekvő Hortobágyot is, ahol Magyarország első nemzeti parkja létesült, és amely az UNESCO világörökség része is. Hortobágyon élő, hamisítatlan pásztorélet, egyszerűségében lenyűgöző természeti táj, egyedülálló állatvilág, Európa egyik legtisztább csillagos égboltja és minden ősszel lélegzetállító daruvonulás várja a természet iránt érdeklődőket.

Tisza- tavi Ökocentrum és tanösvény

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum - Magyarország új turisztikai látogatóközpontja, igazi látványosság. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

A leghíresebb Hungaricum, a Tokaji bor nyomában

Mi tanúskodhatna jobban a közel ezeréves tokaji szőlő- és borkultúra világhíréről és rangjáról, mint az a tény, hogy sehol a világon nem képzelhető el egy magára valamit is adó borkereskedés kínálata néhány palack Tokaji nélkül.

Borospincék Egerben

A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével. A pincéket az Eger határában több száz méter vastagságban megtalálható vulkanikus eredetű riolittufába vágták, mely kiválóan alakítható. További előnye, hogy benne a bor állandó, 10-15 °C-os hőmérsékleten tartható az esztendő minden szakában. Emellett a pincében élő mohák és a nemes penész sajátos atmoszférát teremtenek, kellemes illatuk elősegíti a bor érlelődését, zamatának kialakulását.

A máriapócsi kegyhely

Kelet-Magyarország neves búcsújáróhelye Máriapócs. Sokfelől érkeznek ide zarándokok: hazánk keleti részéből, ahol a görögkatolikusok nagyobb tömege él, de jönnek messze földről, sőt határainkon túlról is. 1696. november 4-én , miközben a kis fatemplomban Papp Dániel lelkész a Szent Liturgiát végezte, Eöry Mihály pócsi földműves arra lett figyelmes, hogy az ikonosztázon elhelyezett Istenszülő-ikon mindkét szeméből bőségesen folynak a könnyek.

Az eredeti pócsi könnyező kegykép a bécsi Stephansdom déli oldalhajójának XVI. századi márványbaldachinja alatt, művészi oltáron kapott méltó elhelyezést, ahol azóta is nagy tisztelettel őrzik.