Látnivalók

Aquaticum Debrecen Strand

Az egyedülálló szolgáltatásokkal megnyílt vizes élménypark kreatív építészeti megoldásaival, extrém élményterületeivel, a különböző funkciók remek integrálásával valamint az erdő irányába tájolt, kihagyhatatlan csendes zónájávál minden generáció kedvenc kikapcsolási helyszíne.
Felsorolni is nehéz a lélegzetelállító újdonságokat, az izgalmas parkerdei vizes elemeket. Nem mindennapi élményt nyújt az a 15 különböző funkciójú medence, amely az egészen kicsi gyermekektől kezdve az idősebb korosztályig, mindenki igényének megfelelően alakítottak ki, az aktívabb, sportosabb fürdőzési lehetőségtől, a rekreációs funkciókon, modern impulzusokon át a nyugodt pihenésig, relaxációig.
Egyedülálló, szenzációs vizes élményelemek, ugrómedence, kalandmedence csúszdákkal és vízi barlanggal, úszómedence, relaxációs zóna, napozóterasz és bárok. Az egyes funkciók között 12 m magas vízzel és zöld növényekkel befuttatott falak kanyarognak.

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében, a Stadion tőszomszédságában, egy 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található. A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára, minden fürdővendég szívébe. A legkisebbeket speciális klórmentes bébimedencével, a nagyobbakat gyerekmedencével, kültéri és beltéri gyermekjátszóval várják. Élményelemek: 12 csúszda, mászófal, waterball, jacuzzik, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok.

Nagyerdei Stadion

A Nagyerdőn található az új 20 000 férőhelyes multifunkcionális Nagyerdei Stadion.

Debreceni főtér

Az utóbbi években szinte teljes egészében megújult és sétálóövezetté alakult történelmi belváros minden egyes négyzetméterére elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti nevezetesség és látnivaló jut: különböző stílusokban megálmodott színes épületek, műemlékek, a hagyományos és modern múzeumok és galériák. A kulturális élmények mellett csobogó vizű szökőkutak, a belvárosi sétálóövezetben lévő számtalan terasz, kávézó, bár és étterem várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Nagytemplom

A „kálvinista Rómaként” aposztrofált Debrecen a magyar református vallás központja, itt található az ország legnagyobb református temploma, a város főterén álló Református Nagytemplom. A templomot nem csak mérete, de a magyar történelemben betöltött szerepe tette igazán naggyá: az 1848/49-es magyar szabadságharc idején Kossuth Lajos kormányzó itt mondta ki a magyarok függetlenségét jelentő Habsburg-ház trónfosztását.

Déri Múzeum

Déri Frigyes 1920. október 18-án adományozta művelődéstörténetileg rendkívül jelentős gyűjteményét a magyar államnak azzal a megkötéssel, hogy Debrecenben múzeumot emelnek bemutatására. A múzeum legnagyobb értéke a 19. századi híres magyar festőművész, Munkácsy Mihály bibliai jeleneteket ábrázoló monumentális Krisztus Trilógiája (Krisztus Pilátus előtt, Golgota, Ecce homo) a Déri Múzeumban található. A festmények közül jelenleg az Ecce Homo és a Krisztus Pilátus előtt látható. A neobarokk épület – előtte Medgyessy Ferenc szobraival – Debrecen belvárosának ékessége.

Emlékkert

A Nagytemplom és a Református Kollégium közötti parkban a Gályarabok emlékműve, a Bocskay szobor, valamint a Romkert kiállítóterme és kávéháza található. A Nagytemplom történelmi jelentőségére az Emlékkertben 2013-ban felállított Nemzeti Emlékhely oszlop emlékeztet.

Református Kollégium

A Református Kollégium, az ország legrégebbi, 475 éve folyamatosan működő oktatási intézménye. Az iskola a kálvinista alapokra épült cíviskultúra bölcsője és az ország legkiemelkedőbb irodalmi és történelmi alakjainak alma matere volt, két ízben a magyar országgyűlésnek is otthont adott. A 2013-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított Református Kollégium múzeuma az iskola történetébe, a diákok életébe, és a tiszántúli református egyház művészetébe ad betekintést, de megtekinthető itt az ország egyik legnagyobb, legszebb egyházi könyvtára és az 1849-ben az országgyűlésnek otthont adó Oratórium is.