Gasztronómiai események

Szállodánkban időről időre - már hagyományosan - egyedülálló gasztronómiai eseményekkel kedveskedünk a kulináris élményekre vágyóknak.

Halloween vacsoraest az Átriumban 
Halloween vacsoraest az Átriumban
Hátborzongatóan jó ízek és különleges Halloween hangulat! Egyedülálló gasztronómia élmény Debrecen egyik legjobb éttermében - az Átriumban! Ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, kóstolja sorra Szabó Csaba olimpiai bajnok séf fenséges halloweeni fogásait. Foglaljon asztalt még ma!
Márton napi libalakoma az Átrium étteremben! 
Márton napi libalakoma az Átrium étteremben!
November 14-én élőzenés Márton-napi vacsoraesttel, különleges libafogásokkal és szórakoztató programokkal várjuk vendégeinket!
Zene és gasztronómia randevúja 
Zene és gasztronómia randevúja
2019. december 28-án ismét egy nem mindennapi gasztronómiai élményben lehetett részük a kulináris élvezetek hódolóinak a Hotel Lycium**** Átrium éttermében. A Hotel Lycium**** csapata egy exkluzív vacsora megvalósítását gondolta ki, melynek menüjét Presser Gábor és az Amadinda „Mind itt vagyunk!” előszilveszteri koncertje ihletett. A Hotel Lycium**** szervezésében nem először randevúzik a gasztronómia valamely más művészettel, gondoljunk csak a tavaly augusztusi „Monet receptek nyomában” című nagysikerű gasztronómiai kalandozásra, vagy Sárközi Ákos Michelin-csillagos chef „festői” desszert költeményére.
Sárközi Ákos Michelin- csillagos séf vendégszereplése a Hotel Lyciumban 
Sárközi Ákos Michelin- csillagos séf vendégszereplése a Hotel Lyciumban
Nem mindennapi eseménynek lehettek részesei 2018. december 1-én a gasztronómia szerelmesei. Immár 2. alkalommal találkozhattak a Michelin-csillagos Sárközi Ákossal, és gazdagodhattak különleges gasztronómiai élményekkel az Átrium étterem vendégei. A Michelin- csillagos Borkonyha séfje exkluzív menüsort állított össze a hangulatos szombat esti vacsoraestre. Kiderült az est folyamán az is, hogy milyen desszertet rejt a „Művészet és gasztronómia”. Sárközi Ákos - filozófiájához hűen, miszerint „a gasztronómia és a kortárs művészet sok mindenben megegyezik” - a hotel halljában 4 plexilapra szó szerint „megfestette” az utolsó fogást. Erre halmozta rá a különféle szárított gyümölcsöket, joghurt alapú tésztadarabkákat, önteteket, végül szárazjéggel lehűtötte, valóságos gejzírré varázsolva a 4 asztalt.
Monet receptek nyomában 
Monet receptek nyomában
2018. augusztus 18-án rendkívüli érdeklődéstől övezve került megrendezésre a MODEM, a Hotel Lycium**** és a Debreceni Gasztrokult Klub szervezésében a Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés című esemény.A programon résztvevők megkóstolhatták többek között a Szalagos főkötő levest, Sacha Guitry disznólapockáját, a híres Bordeaux-i rostélyost, valamint csirkét Prégordi módra, de falatozhattak Tatin kisasszony mini tortácskájából is. A menüsorhoz természetesen francia borok dukáltak. A színvonalas estet annak megkoronázásaként, záróra utáni tárlatvezetéssel zárták, melynek során az érdeklődők megtekinthették az Impressziók kiállítást: Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig.
Utazás a Föld körül élményvacsora Segal Viktorral 
Utazás a Föld körül élményvacsora Segal Viktorral
A Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermébe ismét egyedülálló vacsoraestre invitálta az érdeklődőket Szerdi Zsuzsanna szállodaigazgató és Molnár László F&B manager. Ezúttal távoli tájak különleges ételeit vonultatta fel menüsorában 2017. december 2-án Segal Viktor sztárchef, gasztronómiai tanácsadó. A vacsorát követően az ínyencségek elkészítésének kulisszatitkaikat is megosztotta a vendégekkel a sztárchef személyes beszélgetések során.
Mexikói élményvacsora 
Mexikói élményvacsora
A nagysikerű élményvacsorán, 2017. április 29-én a mexikói konyha világába kalauzolta el az ínyencségek kedvelőit Lázár Chef, igazi mexikói hangulatot varázsolva éttermünkbe.
Legendák Éjszakája 
Legendák Éjszakája
A 2016-os év legnagyobb szenzációja kétségtelenül az április 23-án megrendezett Legendák Éjszakája élményvacsora volt, melynek keretében legendás debreceni séfek: Boros László, Fábián András és Fehér Gábor utánozhatatlan finomságait ízlelhették meg az érdeklődők.
Világbajnok Chefek Éjszakája 
Világbajnok Chefek Éjszakája

Három alkalommal is újra egy csapatban dolgoztak a magyar és a nemzetközi konyha többszörösen díjazott kreatív „művészei” az Átrium étteremben. A nagy csapat: Breitenbach Rezső, Breitenbach Attila, Mile József, Rédai Attila és Gonda Attila többszörös olimpiai, Európa bajnoki és világbajnoki aranyérmes chefek. A vacsoraesteken az öt világbajnok által összeállított exkluzív menüt kóstolhatták meg vendégeink.

2013. május 24.
2014. május 9.
2015. május 16.

4 Évszak 4 Sztár Chef 
4 Évszak 4 Sztár Chef

2014 márciusában indítottuk útjára 4 Évszak 4 Sztár Chef gasztronómiai eseménysorozatunkat, melynek keretében minden évszakban egy-egy magyar sztárséf hívta izgalmas „utazásra” az érdeklődőket.

A sorozat állomásai:

2014. március 21. Gasztronómiai piknik Segal Viktorral
2014. június 21. Orosz Vacsoraest Lázár Cheffel
2014. szeptember 26. Minden a környékről - az ősz finomságai Debrecenben - Buday Péter
2014. november 22. A szabad konyha művésze Debrecenben - Sárközi Ákos
2015. március 21. NOBU ízek Debrecenben - Schreiner Gábor
2015. szeptember 26. Októberfeszt szeptemberben - Lázár Chef