Élményvacsorák

Monet receptek nyomában, kubai Street Food, Michelin-csillagos élményvacsora - ilyen, és ehhez hasonló tematikus gasztroesemények is gazdagítják a Hotel Lycium****-Kölcsey Központ különleges gasztronómiai kínálatát. 
Egyebek mellett business reggelik és egyéb üzleti étkezések, koktélparti a tetőteraszon a naplemente romantikájával, és elegáns gálavacsorák is a kínálat részét képezik.

Kelet-Magyarország első üzleti szállodája és a hozzá kapcsolódó 13 000 m2-nyi alapterületű Kölcsey Konferenciaközpont nemcsak rendezvényhelyszínek tekintetében vonultat fel egyedülálló kínálatot, hanem a rendezvénygasztronómia terén is tud említésre méltót alkotni.

6 évvel ezelőtt kezdődött a Hotel Lycium**** élményvacsora-sorozata, mellyel az volt a szálloda vezetőségének a célja, hogy magas szintű kulináris élményt nyújtson nemcsak a debreceni közönségnek, hanem a szálloda vendégeinek is. 3 éve még új tematikával is elő tudtak rukkolni azon hitvallásuk szerint, hogy a gasztronómia is egy különleges művészeti tevékenység, és igyekeztek más művészeti ággal ötvözni a gasztronómiát. Az első ilyen ihletésű élményvacsora a Monet receptek nyomában volt, amelyen a színvonalas vacsoraest megkoronázásaként a résztvevők megtekinthették a MODEM Impressziók című kiállítását.

A legnagyobb sikert a Sárközi Ákos által prezentált vacsoraest „Művészet és gasztronómia” nevű desszertje aratta, hiszen a desszert komponenseivel szó szerint „megfestette” a Michelin-csillagos chef az utolsó fogást.

Új színfolt volt a kínálati palettán a kubai tematika, melynek egzotikus karibi ízvilágú streetfood kínálatával az utca emberét is meg tudta szólítani a négycsillagos szálloda vendéglátás csapata.

Évente közel 600 rendezvény – köztük akár 1000 fős események - különféle catering kínálatát képes magas fokon megvalósítani a Hotel Lycium**** csapata.

Monet receptek nyomában

2018. augusztus 18-án rendkívüli érdeklődéstől övezve került megrendezésre a MODEM, a Hotel Lycium**** és a Debreceni Gasztrokult Klub szervezésében a Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés című esemény.A programon résztvevők megkóstolhatták többek között a Szalagos főkötő levest, Sacha Guitry disznólapockáját, a híres Bordeaux-i rostélyost, valamint csirkét Prégordi módra, de falatozhattak Tatin kisasszony mini tortácskájából is. A menüsorhoz természetesen francia borok dukáltak.

A színvonalas estet annak megkoronázásaként, záróra utáni tárlatvezetéssel zárták, melynek során az érdeklődők megtekinthették az Impressziók kiállítást: Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig.

Világbajnok Chefek Éjszakája

Három alkalommal is újra egy csapatban dolgoztak a magyar és a nemzetközi konyha többszörösen díjazott kreatív „művészei” az Átrium étteremben. A nagy csapat: Breitenbach Rezső, Breitenbach Attila, Mile József, Rédai Attila és Gonda Attila többszörös olimpiai, Európa bajnoki és világbajnoki aranyérmes chefek. A vacsoraesteken az öt világbajnok által összeállított exkluzív menüt kóstolhatták meg vendégeink.

2013. május 24.
2014. május 9.
2015. május 16.

Zene és gasztronómia randevúja

2019. december 28-án ismét egy nem mindennapi gasztronómiai élményben lehetett részük a kulináris élvezetek hódolóinak a Hotel Lycium**** Átrium éttermében.

A Hotel Lycium**** csapata egy exkluzív vacsora megvalósítását alkotta meg, melynek menüjét Presser Gábor és az Amadinda „Mind itt vagyunk!” előszilveszteri koncertje ihletett.

Nem először randevúzott nálunk a gasztronómia valamely más művészettel, gondoljunk csak a "Monet receptek nyomában” című nagysikerű gasztronómiai kalandozásra, vagy Sárközi Ákos Michelin-csillagos chef "festői" desszert költeményére.

Utazás a Föld körül Segal Viktorral

A Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermébe ismét egyedülálló vacsoraestre invitálta az érdeklődőket Szerdi Zsuzsanna szállodaigazgató és Molnár László F&B manager.

Ezúttal távoli tájak különleges ételeit vonultatta fel menüsorában 2017. december 2-án Segal Viktor sztárchef, gasztronómiai tanácsadó.

A vacsorát követő személyes beszélgetések során az ínyencségek elkészítésének kulisszatitkaikat is megosztotta a vendégekkel a sztárchef.

Legendák éjszakája

A 2016-os év legnagyobb szenzációja kétségtelenül az április 23-án megrendezett Legendák Éjszakája élményvacsora volt, melynek keretében legendás debreceni séfek: Boros László, Fábián András és Fehér Gábor utánozhatatlan finomságait ízlelhették meg az érdeklődők.

Kubai street food

 „Fiesta Cubana Debrecen” címmel a Virágkarneváli hét eseménysorozat részeként különleges kétestés rendezvény szórakoztatta a közönséget 2019. augusztus 16 – 17- én a Baltazár Dezső téren. Egyedi látvány és fénytechnikával, igazi kubai hangulatot varázsoltak a Hotel Lycium ****- Kölcsey Központ- Modem által körbevett térre. Koncertek, táncbemutatók, animációk, szivarsarok, éjfélig tartó salsa party szórakoztatta a vendégeket. A fellépők között láthattuk többek között a kubai Lili Garcest és Osney Regalt, a Gusto Cubano táncosait és tanárait Mihályi Pétert, Fehér Krisztinát és Hajnal Gyulát -  a Latin Combo Duo, a Team Gusto Cubano és a Barrio Latino koncertek pedig igazi zenei csemegének ígérkeztek a műfaj kedvelői számára. Természetesen a kubai étel- és italkülönlegességek sem maradhattak el! A menüsorban olyan hagyományos kubai, számunkra egyedi hangzású ételek szerepeltek, mint a tostada, tostonéra, bunelos de Cuba vagy az empanadas.

4 Évszak 4 Sztár Chef

2014 márciusában indítottuk útjára 4 Évszak 4 Sztár Chef gasztronómiai eseménysorozatunkat, melynek keretében minden évszakban egy-egy magyar sztárséf hívta izgalmas „utazásra” az érdeklődőket.

A sorozat állomásai:

2014. március 21. Gasztronómiai piknik Segal Viktorral
2014. június 21. Orosz Vacsoraest Lázár Cheffel
2014. szeptember 26. Minden a környékről - az ősz finomságai Debrecenben - Buday Péter
2014. november 22. A szabad konyha művésze Debrecenben - Sárközi Ákos
2015. március 21. NOBU ízek Debrecenben - Schreiner Gábor
2015. szeptember 26. Októberfeszt szeptemberben - Lázár Chef
2018. december 1. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf vacsorája

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf vacsorája

Nem mindennapi eseménynek lehettek részesei 2018. december 1-én a gasztronómia szerelmesei. Immár 2. alkalommal találkozhattak a Michelin-csillagos Sárközi Ákossal, és gazdagodhattak különleges gasztronómiai élményekkel az Átrium étterem vendégei.

A Michelin- csillagos Borkonyha séfje exkluzív menüsort állított össze a hangulatos szombat esti vacsoraestre. Kiderült az est folyamán az is, hogy milyen desszertet rejt a „Művészet és gasztronómia”. Sárközi Ákos - filozófiájához hűen, miszerint „a gasztronómia és a kortárs művészet sok mindenben megegyezik” - a hotel halljában 4 plexilapra szó szerint „megfestette” az utolsó fogást. Erre halmozta rá a különféle szárított gyümölcsöket, joghurt alapú tésztadarabkákat, önteteket, végül szárazjéggel lehűtötte, valóságos gejzírré varázsolva a 4 asztalt.

 

Mexikói élményvacsora

A nagysikerű élményvacsorán, 2017. április 29-én a mexikói konyha világába kalauzolta el az ínyencségek kedvelőit Lázár Chef, igazi mexikói hangulatot varázsolva éttermünkbe.

Az izgalmas élményvacsora résztvevői olyan hagyományos mexikói ételeket kóstolhattak mint:

  • friss guacamole kukoricakosárban
  • mexikói zöldségleves
  • quasadilla tekercs édes disznóval és mexikói marhával
  • óriás méretű, töltött friss tortilla
  • churros

Viva las Vegas

2018. December 30-án a Hotel Lycium is "csatlakozott" Las Vegas legfényesebb szállodasorához, és egy vacsoraest erejéig megidéztük a kaszinóváros hangulatát.

Vendégeink kipróbálhatták magukat a rulett, black jack és póker asztalnál is, a merészebbek pedig a 60-as évek korhű öltözékében is érkeztek az estre, melyen Nádaski Attila, Elvis imitátor lépett fel, aki Elvis Presley legnagyobb slágereit adta elő!