Egész évben Debrecen!

 

Idén is nagyszerű fesztiválélményeket kínál Debrecen!

KULTURÁLIS PROGRAMOK >>

Idén is egymást érik a jobbnál jobb fesztiválok Debrecenben. A jól ismert nagyrendezvények, mint a Debreceni Virágkarnevál vagy a Campus Fesztivál mellett 2024-ben több nemzetközi sporteseménynek is otthont ad a város: a 3×3-as kosárlabda világklasszisai mellett idén Európa legjobb női kézilabdázói is Debrecenben mérik össze tudásukat.

Mutatjuk az idei kínálatot! (Forrás: visitdebrecen.com)

Debrecziner Gourmet Fesztivál

Időpont: 2024. június 14-16.
Helyszín: Nagyerdő – Békás-tó
További részletek ITT.

 

A Debrecziner Gourmet Fesztivál egy felejthetetlen ízutazásra hív a festői Nagyerdő szívébe. Június közepén Debrecen és az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a Nagyerdő árnyas fái alatt, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

 

 
 

Campus Fesztivál

Időpont: 2024. július 24-28.
Helyszín: Nagyerdei Stadion és környéke
További részletek ITT.

 

Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális eseményére idén is izgalmas programválasztékkal készülnek a szervezők. A kiemelkedően népszerű előadókon túl külön önálló színpadot kap a hiphop, valamint egyedülálló módon a rock- és metalzene, de ezen kívül is számos zenei csemege és izgalmas műfajokban utazó fiatal tehetség is helyet kap majd. A zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.

 
 

Debreceni Bor- és Jazznapok

Időpont: 2024. augusztus 8-11.
Helyszín: Nagyerdő – Békás-tó
További részletek ITT.

 

A debreceni nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja idén is várja a borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdő zöldjébe, a Békás-tó partjára, ahol a fesztivált nappal a zöld természet öleli körbe, éjjel pedig a varázslatos fényerdő lombjai, igéző víztükre uralja a látképet. A legkiválóbb hazai jazz zenészek nívós koncertjei mellett a legizgalmasabb magyar borokat kóstolhatják meg az esemény látogatói a Nagyerdei Park nyújtotta hangulatos, zöld környezetében.

 
 

Debreceni Virágkarnevál

Időpont: 2024. augusztus 14-20.
Helyszín: városszerte több helyen
További részletek ITT.

 

A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye immár több mint 50 éve. A rendezvény központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amin a több százezer szál élő virág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 12 méter hosszú virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végig haladnak Debrecen utcáin. Mára azonban a debreceni Virágkarnevál Karneváli Hétté nőtte ki magát, amikor a város számos pontján várják a városba látogatókat különböző gyerekprogramok, koncertek, színházi előadások.

 
 

3×3 Kosárlabda World Tour és 3×3 Kosárlabda VB

Időpont: 2024. augusztus 24. – szeptember 1.
Helyszín: Kossuth tér

 

A korábbi évek hagyományait követve augusztus utolsó hetében újfent a Kossuth térre látogatnak a 3×3-as kosárlabda szakág legjobb játékosai. A világbajnokság mellett a legmagasabban jegyzett profi csapatokat felvonultató World Tour Masters is várja az érdeklődőket a Református Nagytemplom előtt.

 
 

Debreczeni Zamat Fesztivál

Időpont: 2024. szeptember 13-15.
Helyszín: Nagyerdei Stadion északi rendezvénytér
További részletek ITT.

 

A régió legnagyobb gasztronómiai eseménye idén is fergeteges hangulattal, megannyi kiállítóval és programmal várja az érdeklődőket a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén. A finom falatokról a környék legjobb éttermei gondoskodnak, az italokat pedig többek között az ország neves pálinkaházai kínálják majd. Az eseményen idén is jelen lesznek hazánk méltán híres gasztroarcai, a hangulatról pedig sztárfellépők gondoskodnak majd.

 
 

Női Kézilabda Európa-bajnokság

Időpont: 2024. november 28. – december 15.
Helyszín: Főnix Aréna
További részletek ITT.

 

A 2024-es EHF női kézilabda Európa-bajnokság mérföldkő lesz a női kézilabdázás történelmében, hiszen először rendezik 24 nemzet részvételével a tornát, vagyis ez lesz a legnagyobb női Eb valaha! 2024. november 28-tól december 15-ig a csapatok három országban, Ausztriában, Magyarországon és Svájcban lépnek pályára. Három ország eltérő kultúrával, akiket egy erős, közös kézilabdához köthető szeretet köt össze. A torna logója is tükrözi az egyesített szellemiséget; a három ország színei, a piros, a fehér és a zöld dinamikusan találkoznak egy labda formájában.

 
 

Debreceni Advent

Időpont: 2024. november 23. – december 23.
Helyszín: Debrecen belvárosa
További részletek ITT.

 

A 2022-ben Európa egyik legszebb kis méretű karácsonyi vásárának választott Debreceni Advent idén is közel egy hónapon át várja az ünnepre készülőket. A négy hét alatt kézműves vásár, vendéglátós standok, szabadtéri koncertek, családi- és gyermekprogramok és jégpálya gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról.