Átrium étterem

Étlap Könnyű ételek Itallap Borlap Képes ajánló  Chef

 

Ízek és zamatok felsőfokon, az Átrium étteremben

Az Átrium étterem konyhája nem távolodik el a tradicionális magyar gasztronómiától, mégis, a legmodernebb konyhatechnológia segítségével a múltat fuzionálja a jelenbe, sőt, olykor a jövőbe is. Szállodánk konyhájának választékában egyaránt megtalálhatóak a magyar konyha hagyományőrző kínálatai és a nemzetközi gasztronómia ínyencségei valamint fitnesz és wellness ételek széles választéka.

Éttermünk exkluzív büféreggelivel, a’la carte kínálattal, tányérszervizes és büféasztalos főétkezéssekkel várja vendégeit.

Az Átrium étterem 200 fő befogadására alkalmas, illetve rendelkezik egy 50 fős befogadóképességű különteremmel is.

Ételeinket mi sem koronázhatná jobban meg, mint minőségi italválasztékunk, amik között kitüntetett szerepet kaptak a legkiválóbb magyar pálinkamesterek párlatai és a legnemesebb magyar pincészetek hazai borai.

Az Átrium étterem SZÉP Kártya elfogadóhely.

Nyitvatartás: minden nap 07:00-22:00-ig

Asztalfoglalás: + 36 52/506-600

 

 

 

Elek Richárd séf

Új séf a Hotel Lycium**** Debrecen-nél

A Hotel Lycium júliustól izgalmas nemzetközi konyhával és tradicionális hazai ízekkel várja vendégeit éttermében, ahol a jövőben Elek Richárd séf felel az Átrium étterem konyhai munkáiért.

Az új séfről

Tapasztalt Bocuse d’Or-versenyző, elhivatott séf és fanatikus szakember - írta róla a CHEF&PINCÉR magazin egy vele készített interjúban.

Önmagáról így vall: „- kis túlzással, de én mindig szakács akartam lenni, már hatéves korom óta ez volt a vágyam. Én egy hajdúsági kis községben, Debrecen mellett, Józsán nőttem fel. A gyerekkorom egy része itt zajlott, és mindig igyekeztem a nagyszüleim mellett lenni a konyhában, ahol egy gyerek számára állandóan csodák történtek. A Debreceni  Kereskedelmi és Vendéglátóipari  Szakközépiskolát végeztem el. Olyan szerencsém volt, hogy Boros László, Venesz József életműdíjas mesterszakács mellé tudtam bekerülni a Belga étterem és sörözőbe. Tamás Béla, aki a szakácskollégám volt a Belga étteremben, hidegkonyhás magyar bajnokként, Kelet-Magyarországról először jutott be a Bocuse d’Or hazai döntőjére. Számomra ezzel pedig - mondjuk úgy -, kinyitotta a világot, mert felkért, hogy legyek a commisa. Annak rendje és módja szerint fel is készültünk, és bejutottunk a magyar döntőbe. Ez az a 2008-as verseny, mely életem legmeghatározóbb és legnagyobb iskolája volt, mindamellett az első Bocuse d’Or-döntő volt életemben. 24 évesen megpályáztam a Budapest Bistro konyhafőnöki pozícióját, amit meg is kaptam. Közben a főnököm benevezett a Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet megmérettetésére, ahol 2012-ben a  második helyen végeztem. 2014-ben újra versenyeztem, mégpedig a luxemburgi gasztronómiai világbajnokságon vettem részt, ahol a magyar válogatott tagjaként nyílt lehetőségem tapasztalatokat szerezni. 2016-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával versenyeztem a WACS Global Chef Challenge európai selejtezőjén, ahol második helyezést értem el. Ezzel kijutottam a thesszaloniki világdöntőre, amit életem egyik legnagyobb kihívásaként éltem meg.

Azt mondom, hogy az a séf vagyok, aki lerakja, megmutatja, és minden alkalommal beáll oda, ahová kell. Bármelyik pályán, bármelyik munkafolyamatot megcsinál, szó nélkül, és meglátja a munkát, ha van. Mindig ott van, ahol kell, akár még három helyen is, és le tud dolgozni bárkit, mert ettől séf.”

    Elek Richárd több nagypresztízsű étteremben szerzett tapasztalatot, így például: a debreceni Belga étteremben, a Hotel Divinusban, a Barabás Klub étteremben (itt 23 évesen konyhafőnökként), majd ezt követően 10 évet budapesti fine dining éttermekben, 5 évet a Fausto Ristorante-ban. Háromszor vett részt Bocuse D'or hazai döntőjében. 2018-ban a KönyvBár & Restaurant-nál tevékenykedett, amikor a vendégszavazatok alapján, a Harry Potter - és Diòtörő menüjével a CNN beválasztotta az éttermet a Budapest Top 10-be. A szakember a Lycium csapatához való csatlakozását megelőzően a DODO’S Restaurant-ban, a Duna Garden Hotel èttermében dolgozott.