Programok

Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

június 19. - szeptember 23. MODEM
Többek között Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei láthatók a június közepén nyíló kiállításon a MODEM 2. emeleti terében. Az idei kiemelt tárlat több mint egy évszázad művészetén vezeti végig a látogatókat, bemutatva a korszak legkiemelkedőbb alkotóit a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig, Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Andy Warholig.

Vászonra örökítve a sík világa...

június 29 • 09:00 - július 29 • 18:00
1928-ban a nagybányaiak és a vásárhelyiek (Tornyai, Koszta) nyomdokaiban három magyar szellemű művész – Boromisza Tibor, Káplár Miklós és Maghy Zoltán – megalapította az első hortobágyi plein air csoportosulást Hortobágyi Kolónia néven. Mindhárman az alföldi festészet megkerülhetetlen alakjai.

A 70-es években folytatódott a pusztában való festés Égerházi Imre festőművész vezetése alatt Hortobágyi Alkotótábor néven. Bár Maghy Zoltán személyében ott volt a folytonosság, 1981-ben a tábor ismét megújult Hortobágyi Nemzetközi Művésztelep néven. Ekkor Sipos Zsófia, Madarász Gyula és Tar Zoltán is csatlakoztak. Az alkotótelepet rövid ideig Burai István vezette, majd 2012-től H. Csongrády Márta irányításával újra indult – immár Hortobágyi Káplár Miklós Nemzetközi Művésztelep néven.

Így nőtte ki magát közel egy évszázad alatt a Hortobágyi Kolónia.
A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig, esti rendezvények esetén 19 óráig.

Debreceni Bor- és Jazznapok 2018

Debreceni Bor- és Jazznapok
augusztus 2 • 16:00 - augusztus 5 • 22:00
Az ország egyik legrangosabb borfesztiválján majd minden borvidék képviselteti magát: 60-70 családi borászat nedűit ízlelhetjük, de lehet gyümölcsborokat, pálinkákat és pezsgőket is kóstolni. Az italok mellé a hagyományos magyar konyha ételeit, minőségi házi sajtokat kínálunk. Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék is újra bemutatkozik. A három jazzszínpadon több mint 40 jazzformáció – közel 200 hazai és külföldi zenész – gondoskodik a hangulatról.

XX. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál

augusztus 9 • 19:00 - augusztus 11 • 20:00
Az ország legjelentősebb katonazenekari találkozója több mint négy évtizede tölti meg ritmussal és pezsgéssel Debrecen tereit. A 20. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon újra felharsannak a fúvósok, döngnek majd a dobok, s látványos felvonulások, térzenék, alaki bemutatók és koncertek várják a közönséget, 3 külföldi és 3 hazai együttes előadásában.
Idén a Magyar Honvédség Központi Zenekara, Szolnok és a házigazda Debrecen Helyőrségi Zenekara mellett Ausztria, Lengyelország és Szlovákia képviselteti magát.

Karneváli hét programjai

Számtalan program vár kicsiket és nagyokat augusztus 15-21. között Debrecenben!

Cseh Sörkert, Galiba Gyermekfesztivál, biciklis és veterán autó felvonulás, Tündérkert, virágkocsik, karneváli felvonulás, tűzijáték, kiállítások a Kölcsey Központban (A Hortobágy madarai, Szomjazóművészek - kaktuszok és pozsgások kiállítása és vására)

Nagyerdei Szabadtéri Játékok

június 12 • 20:30 - augusztus 14 • 20:30
A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018-as évada ismét az ország legszínvonalasabb művészeti produkcióival várja kedves nézőit, a műfajok lehető legszélesebb palettájáról válogatva.
Színházszerető közönségünk kedvében járva idén először lehetőség nyílik a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi előadásaira kedvezményes árú jegyeket váltani egy early bird-akció keretében, 2018. április 15-ig. Április 15-től a 2018-as színházi jegyárak lépnek érvénybe. Utóbbi akció idén a szabadtéri színházbérleteket váltja fel, mellyel nézőink számára a kedvezmény immár nem csupán több színházjegy egyszerre való vásárlása esetén, hanem már egyetlen színházjegy megváltása esetén is érvényesíthető lesz.
Tartsanak velünk idén is; legyenek törzsnézőkként valódi részesei az Élményrengetegnek 2018-ban is!

Deák Bill 70

augusztus 15 • 20:00 - 22:00
Deák Bill Blues Band-koncert, vendég: Tátrai Tibor
„Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam.” – Chuck Berry
Az 1968 óta aktív Deák Bill Gyula igazi jelenség a zenei piacon. A kőbányai sztárt a magyar blueskirálynak de Bill Kapitánynak vagy csak Billnek is nevezik.
Az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Deák Bill Gyula megkérdőjelezhetetlen tehetsége nemcsak itthon tette ismertté és népszerűvé, hanem nemzetközi szinten is igen magasan jegyzik, igazi ikon az ikonok között.
A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon ezúttal Tátrai Tibor gitárművész lesz a vendége.

Budapest Bár koncert

augusztus 17 • 20:00 - 22:00
A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dórival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal érkezik.