Programok

Szaunázók hétvégéje

Október 5. 10.00 Aquaticum SPA
A szaunaprogram egy sokkal intenzívebb élményszerzési forma, mint a hagyományos szaunázás. Nemcsak az élmények vonatkozásában, de egészségügyi hatásait tekintve is elmondható, hogy a szaunaprogramok során a szaunázás minden tulajdonsága, mely a szervezetet befolyásolja, többszörösére erősödik.

Poptörténeti Emlékpont avatás

2018. október 5. 14:20-14:50 Nagyerdei Szabadtéri Színpad
A Nemzeti Kulturális Alap 2018. szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. A Hangfoglaló Program az NKA részeként működik, és a hazai könnyűzene segítését tűzte ki célul.

Az egyik legfontosabb kezdeményezésük az úgynevezett poptörténeti tanösvény kialakítása. Az első emlékpontot 2015-ben avatták a Várkert Bazárban, ezt számos más, a magyar könnyűzene ikonikus koncerthelyszínei előtt tisztelgő emléktábla követte.

A következő emléktábla Debrecenbe, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadhoz kerül. Játszott itt a helyi Mercur, a Rivers, a Red Devils, a Lux, és a Vörös Kakas, de a Hobo Blues Band és a P. Mobil is megfordult itt. A Hazudós Zenekarok Fesztiválján pedig a Nyers, a Pál Utcai Fiúk, a Kispál és a Borz és a Tankcsapda koncertezett. Az ezredfordulón bezárt színpad a felújítást követően, 2014 nyarán ismét megnyitotta kapuit.

Az avatón beszédet mond Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője. Közreműködnek a Rocksuli Debrecen tanárai és diákjai.

Magyar Szürke-Barátok Találkozója

2018. október 6. 10.00 - Hortobágy
Magyar Szürke-Barátok Találkozója színes programokkal és főzőversennyel.

Női nap a szaunavilágban

2018. október 11. 16.00-20.30 - Aquaticum SPA
Hölgyek a főszerepben.

A kijelölt csütörtöki napokon, 16:00-tól zárásig a hölgyeké a főszerep. Szaunavilágunk ebben az időszakban férfiak nélkül, csak a hölgyeket kényezteti.

18:00-tól profi szaunamesternők segítségével pihenhetik ki a hét fáradalmait és ismerhetik meg az egészséges szaunázás áldásos hatásait testre és lélekre egyaránt!

Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig

június 19. - október 7. MODEM
Többek között Monet, Degas, Cézanne, Van Gogh, Modigliani, Matisse, Picasso, Warhol, Lichtenstein és Francis Bacon művei láthatók a június közepén nyíló kiállításon a MODEM 2. emeleti terében. Az idei kiemelt tárlat több mint egy évszázad művészetén vezeti végig a látogatókat, bemutatva a korszak legkiemelkedőbb alkotóit a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig, Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Andy Warholig.