Múzeumok Éjszakája 2017
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2017 
 
 Érvényes: 2017. június 24-én
a szálloda által kínált szobatípusokban (city-view)*
Szállodánk a múzeumnegyed szívében található, egy épületegyüttesben a Modern és Kortárs Művészeti Központtal (MODEM). 
 
 
  
Szeretettel várjuk karnyújtásnyira a város főbb múzeumaitól, Debrecen belvárosában!
 
Múzeumok Éjszakája RODIN szoborral!
 
Az érzékenység és az érzékiség, a test és a testiség kerül az idei Múzeumok Éjszakája középpontjába a MODEM programjain. Erre a napra a sokak által az előző századok legjelentősebb szobrászának tartott francia művész, Auguste Rodin egyik munkája, A csók is Debrecenbe érkezik a Szépművészeti Múzeumból. Az erotikus plasztika mára ikonikussá vált (19. század végi, 20. század eleji) alkotása, az egymást ölelő szerelmesek bronzszobra csupán egyetlen éjszaka, június 24-én 17-től 25-én 2 óráig látható a MODEM 2. emeleti kiállítóterében.
 
 
 
 
 
 
Árak forintban, személyenként
Kétágyas szobában személyenként
9.900 Ft/fő/éj
Szállodai szoba 1 fő igénybevétele esetén
16.900 Ft/fő/éj
 
A árak tartalmazzák:
  • 1 éjszaka szállást svédasztalos reggelivel
  • a szálloda wellness-részlegén található medence, jakuzzik, szaunák, fitneszrészleg korlátlan igénybevételét (a nyitva tartás és üzemelés függvényében)
  • vezetékes internet használatát a szobákban, korlátlan WiFi szolgáltatást a szálloda egész területén
  • fürdőköpeny használatát
  • az áfát
*Szobák korlátozott számban állnak rendelkezésre.
 
Áraink az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák, ennek díja külön fizetendő 18 éves kortól, mértéke: 400 Ft/fő/éj (2017. december 31-ig érvényes).
Szállóvendégeink részére a fedett mélygarázs igénybe vehető, amelynek ára: 2.500 Ft/szgk./éj.
 
 
Erotika, japán babák, Rodin Csókja és Bocskai díszbuzogánya – néhány invitatív téma a Múzeumok Éjszakája debreceni kínálatából. A színes kavalkád különleges apropója, hogy az országos múzeumi rendezvénysorozatnak idén Debrecen a kiemelt helyszíne.
 
Debrecen évek óta az egyik legaktívabb résztvevője a rendezvénysorozatnak, évről évre új helyszínekkel és még színesebb programokkal bővíti kínálatát. A Múzeumi Negyed helyszínei nemcsak állandó és időszaki kiállításaikkal, hanem kifejezetten erre az éjszakára szervezett programjaikkal is csalogatják majd a látogatókat, melyek közül több program is kapcsolódik az értékőrzéshez, mely az idei Múzeumok Éjszakája kiemelt témája.
 
A hagyományosan kialakuló „Múzeumi Negyed” idén is összefog a rendezvény sikere érdekében: a Déri Múzeum, a Debreceni Irodalom Háza, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, a MODEM, a Református Kollégium Múzeuma és a Református Nagytemplom együttesen lesz látogatható egyetlen, egységes karszalag megvásárlásával június 24-én. 
A már említett érdekességeken túl Debrecenben találkozhatunk kísérletező grafikusok munkáival, megismerkedhetünk a friss festészeti tendenciákkal, rendhagyó tárlatvezetéssel nézhetünk végig kiállításokat, sőt akár szamurájharc- és hagyományőrző bemutatókat, bábszínházi előadást is láthatunk, valamint remek koncerteket hallgathatunk – valóságos kalandtúra-sorozaton vehetünk részt június 24-én.
 
A Déri Múzeum megújult állandó kiállításaival és a Nihonningjó – Rítus és játék című japán babakiállítással várja látogatóit, bemutatva a babák rituális és esztétikai szerepét a japán kultúrában. A látogatók felölthetik az eredeti japán yukatákat (nyári kimonó) és tradicionális japán zenére hagyományos, ún. bonodorit is tanulhatnak. A tánc után pedig – mintegy időutazás részeként – zseblámpás kalandtúrán fedezhetik fel az egyiptomi sírkamrák titkait. 
De a Déri Múzeum készül egy valódi szenzációval is a jeles napra: a kupolateremben állítják ki Bocskai István erdélyi fejedelem uralkodói hatalmi jelvényét, a fejedelmi botot, valamint Lala Mehmed nagyvezír által Bocskainak készíttetett eredeti kinevező levelét. A két felbecsülhetetlen értékű tárgyat Báthory István lengyel király és erdélyi fejedelem buzogánya egészíti ki a Magyar Nemzeti Múzeum jóvoltából.
 
A MODEM-ben az érzékenység és az érzékiség fogalma kerül a középpontba. Ehhez kapcsolódva többek között a befogadás, az érzékszervek működése vagy épp működésképtelensége, a test, mint a vizuális kultúra hagyományos tárgya, célja és eszköze, a formák, színek, érzések fogalmai lesznek az egész éjszakás programsorozat kulcsszavai. De a MODEM is készül egy meglepetéssel, hisz egy Debrecenben még sosem látott szobrot állítanak ki az éjszaka műtárgyaként.  Egy éjszakára, az erotika művészeként is emlegetett Rodin Csók című bronzszobra érkezik a Szépművészeti Múzeumból a MODEM kiállítóterébe.
 
 A Nagytemplom nemcsak a reformáció 500 éves évfordulójához, hanem a Múzeumok Éjszakájához is kapcsolódik érdekes programokkal. Bemutatják többek között Kossuth Lajos karosszékét, az egyháztörténeti kiállításon pedig az eredeti Vizsolyi Biblia egyik fennmaradt példánya látható majd. A látogatók megnézhetik a Rákóczi-harangot és a padlásteret, valamint kisétálhatnak a két torony közötti panorámajárdára, ahonnan lélegzetelállító látványt nyújt a kivilágított város.
 Valamennyi kiállítóhelyen szerepet kapnak a társművészetek is. Eszenyi Enikő estje az erotika témához kapcsolódik, míg Olt Tamás, színművész Rejtő Jenő életébe és regényeinek világába kalauzolja az érdeklődőket. Emellett számos koncert is várja a látogatókat, a szervezők arra törekednek, hogy valamennyi generáció élvezze ezt az estét, így a gyerekeknek szóló bábelőadástól a 18+ programokig mindenki megtalálhatja a kedvére való eseményt a Múzeumok Éjszakáján.
 
A részletes debreceni és országos programokról a www.muzej.hu oldalon lehet tájékozódni.
 
 
  
 
Vegye igénybe különleges masszázskezeléseinket!
 
Svédmasszázs, relaxmasszázs, bambuszrúd masszázs, szárazkefe-masszázs, indiai fejmasszázs, alakformáló masszázs, talpmasszázs.
 
Masszázskezeléseinkre előzetes bejelentkezés szükséges!
  
 
 
Szaunaceremóniák a Hotel Lycium**** wellness-részlegén
 
Minden csütörtökön és szombaton hangulatos szaunaceremóniák a Hotel Lycium**** wellness-részlegén! Szállóvendégeink részvételi díját a szobaár tartalmazza! Előzetes bejelentkezés szükséges!
 
 
 
 
Szállodánk SZÉP Kártya elfogadóhely. 
Mindhárom kibocsátó bank - OTP, MKB, K&H - SZÉP kártyáját elfogadjuk.