Monet nyomában

Monet

 

 

Monet receptek nyomában jártunk

2018. augusztus 18-án rendkívüli érdeklődéstől övezve került megrendezésre a MODEM, a Hotel Lycium**** és a Debreceni Gasztrokult Klub szervezésében a Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés című esemény.

Sokaknak elsőre meglepőnek tűnhetett a kezdeményezés, de mind a kultúrára éhezők, mind az asztali örömök kedvelői garantáltan megtalálták a számításukat, párhuzamokat vonva a festészet és az étkezés között.

Claude Monet a feleségével sok barátjukat, - köztük Clemenceaut, Renoirt és Cézannet - vendégül látták Giverny házukban. Monet nagyon fontosnak tartotta, hogy otthonában - csakúgy, mint képein - harmonikus légkört teremtsen és vendégeinek nagyon jó minőségű fogásokat tálaljanak fel. Ezt tanúsítják nemrégiben felfedezett receptfüzetei is.  Sokak által ismert Claire Joyes, Monet dédunokájának a feleségének “Monet asztalánál” című könyve, melyben összegyűjtötte Monet naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételek leírásait, recepteket, amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott.

A vendégeket az esti piknik alkalmával - az egyedülálló tárlatvezetést megelőzően - ezen ízek világába kalauzolták el. A programon résztvevők megkóstolhatták többek között a Szalagos főkötő levest, Sacha Guitry disznólapockáját, a híres Bordeaux-i rostélyost, valamint csirkét Prégordi módra, de falatozhattak Tatin kisasszony mini tortácskájából is. A menüsorhoz természetesen francia borok dukáltak.

A színvonalas estet annak megkoronázásaként, záróra utáni tárlatvezetéssel zárták, melynek során az érdeklődők megtekinthették az Impressziók kiállítást: Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig.

Tekintse meg az eseményen készített fotóriportot>>


A MODEM, a Hotel Lycium**** és a Gasztrokult Klub bemutatja

Monet receptek nyomában - Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés

Bár elsőre meglepőnek tűnhet az a gondolat, hogy párhuzamot vagy kapcsolatokat keressünk festészet és étkezés között, az ötlet egyáltalán nem egyedi. Szerintünk, akik a gasztronómiát is művészetnek tekintjük, ez a párosítás határozottan megállja a helyét.

Claude Monet, a feleségével sok barátjukat, - köztük Clemenceaut, Renoirt és Cézannet - vendégül látták Giverny házukban. Monet nagyon fontosnak tartotta, hogy otthonában – csakúgy, mint képein – harmonikus légkört teremtsen és vendégeinek nagyon jó minőségű fogásokat tálaljanak fel. Ezt tanúsítják nemrégiben felfedezett receptfüzetei is.

Sokak által ismert Claire Joyes, Monet dédunokájának a feleségének “Monet asztalánál” című könyve, melyben összegyűjtötte Monet naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételek leírása, receptek amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott.

Vendégeinket az egyedülálló tárlatvezetést megelőző gasztronómiai piknik alkalmával ezen ízek világába kalauzoljuk.

19.00 Esti piknik  -  Claire Joyes könyve alapján Monet kedvenc ételeiből

Leves

Szalagos főkötő leves

 

Falatka ízelítők

Csirkés töltött hagyma fűszervajas, préselt Bagett-tel

Turbolyás csirkeropogós sajtchipsszel

Töltött padlizsán vargánya Grissini-vel

Bordeaux-i rostélyos sajtfánkokkal

Csuka fehérvajban English Muffin-nal

Csirke Prégordi módra olívás jégsalátával

Sacha Guitry disznólapockája burgonyachipsszel

 

Desszert szalon

Tatin kisasszony mini tortája

Alma pongyolában

 

                 Az ételekhez párosított francia borok:

Laroche Chardonnay 2015

Lafite Légende Red 2016

 

20.00 Záróra utáni exkluzív tárlatvezetés: Impressziók Monet-tól van Goghig, Matisse-tól Warholig

 

Részvételi díj: 4 900 Ft / fő

Jelentkezés: 52/ 506-600, hotel@hotellycium.hu